Коли в Україну повернуться "листи щастя": автоюрист назвав можливу дату

 Обозреватель

Система автоматичної відеофіксації правопорушень на дорогах може бути впроваджена не раніше, ніж через 2,5 роки.

Про це в ефірі Обоз.LIVE заявив автоюрист Богдан Глядик.

"Це неминучий шлях. Ми повинні впровадити автофіксацію. Перш за все, я думаю, ми почнемо фіксувати швидкість. Можливо, що в подальшому введемо і фіксацію інших правопорушень. На моє переконання, якщо ми в 2020 році впровадимо автофіксацію, то це буде дуже добре", - зазначив він.

За словами юриста, зараз на шляху цього стоїть рішення Конституційного Суду.

"Фактично, на законодавчому рівні автоматична фіксація впроваджена в 2015 році. Основна проблема, чому камер не вистачає - в тому, що немає людей, які готові вкласти в ці камери кошти, тому що не працює те законодавство, яке прийнято. У нас є рішення Конституційного суду, яким забороняється залучати до відповідальності громадянина тільки через те, що він є власником автомобіля. Фактично, основною перешкодою до повноцінного впровадження автофіксації є це рішення суду", - наголосив Глядик.

При цьому автоюрист вважає, що Київ до цього вже практично готовий.

"З'явилася інформація, що в Києві найближчим часом може початися така автоматична фіксація, але я не зовсім із цим згоден. Я хочу сказати, що, насправді, Київ найбільш готовий зараз до того, щоб впроваджувати автоматичну фіксацію. Наскільки мені відомо, у межах Києва діє програма, де в одному центрі об'єднується максимальна кількість відеокамер, які є на території Києва. Тобто, це і банки, і магазини, і ті камери, які належать міській владі. Їх усіх об'єднують в один центр, і по них можна спостерігати за тим, що відбувається. З урахуванням цього, можна робити висновки, що Київ більш готовий, ніж інші міста, до впровадження автоматичної фіксації", - підсумував Глядик.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення