Коли відкриють ресторани, ТРЦ та парки в Києві: названо дату (відео)

Мер Києва Віталій Кличко представив план першого етапу послаблення карантину, введеного через поширення коронавірусу COVID-19, у столиці України.

Так, послаблення карантину розпочнеться вже 12 травня, якщо до того часу не трапиться різкого збільшення кількості хворих. Про це Кличко розповів під час онлайн-брифінгу 28 квітня, який транслювала пресслужба КМДА.

За його словами, на першому етапі в Києві буде дозволено роботу продовольчих магазинів площею до 300 квадратних метрів з вимогою присутності не більш як однієї людини на 10 квадратних метрів та обов'язковою санітарною обробкою приміщень двічі на день. Втім, великі ТРЦ на цій стадії відкриватися не будуть.

Також можуть розпочати роботу перукарні й салони краси – не більше ніж один клієнт на кожну послугу одночасно з вимогою санітарної обробки місця після кожного відвідувача.

Запрацюють і кав‘ярні та ресторани (на виніс, з вимогою санітарної обробки приміщення двічі на день), тимчасові споруди (із забороною споживання їжі та напоїв на місці), ательє, місця побутових послуг, адвокатські та нотаріальні бюро, аудитори (із дотримання вимоги не більш як однієї особи на 10 кв. м.), автокінотеатри.

Крім того, дозволять відвідувати парки та сквери. Там можна буде перебувати групами щонайбільше по двоє осіб (виключення – люди з дітьми).

Почнуть роботу ринки, якщо їх відкриє уряд. В усіх установах та на підприємствах:

  • обов’язкова термометрія співробітників та відвідувачів;
  • обов’язкові правила безпеки;
  • якщо клієнт без маски – його або не впускають у приміщення, або це відповідальність надавача послуг (він повинен забезпечити клієнта маскою).

На першому етапі послаблень зачиненими залишаться:

  • школи;
  • дитячі садочки;
  • дитячі майданчики;
  • спортивні майданчики;
  • прибережні зони відпочинку.

Громадський транспорт на першому етапі продовжить працювати в обмеженому режимі. Приватний бізнес має вирішити питання підвезення своїх працівників на роботу.

У публічних місцях всі кияни зобов'язані дотримуватися правил безпеки й бути в масках.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення