Колишній чиновник у Китаї отримав довічний термін за корупцію

 ТАСС

Колишній партійний секретар китайського міста Чжумадянь (центральна провінція Хенань) Лю Гоцин засуджений Народним судом середньої ступені міста Сюйчан до довічного ув'язнення за корупцію.

У постанові суду також йдеться про позбавлення колишнього партійного чиновника всіх політичних прав і повної конфіскації його особистого майна. Лю Гоцин був визнаний винним у перевищенні службових повноважень та одержанні хабарів від третіх осіб на суму 67 млн юанів ($9,7 млн) і 100 тис. гонконзьких доларів ($12,9 тис.).

Лю Гоцин не погодився з рішенням суду і заявив про намір подати апеляцію.

Боротьба з корупцією у Китаї була активізована з приходом до влади в 2012 році "п'ятого покоління" керівників на чолі з головою КНР Сі Цзіньпіном. На проведеному в листопаді того ж року XVIII з'їзді КПК боротьба з корупцією та порушеннями дисципліни серед чиновників була оголошена одним з основних партійних і державних завдань. За останні чотири роки в результаті масштабної антикорупційної кампанії велика кількість чиновників різного рівня позбулися своїх постів і були відправлені за ґрати.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення