Колишній глава МВФ буде працювати на українського олігарха

Колишній глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан увійшов до складу наглядової ради банку «Кредит Дніпро» українського бізнесмена Віктора Пінчука. Відповідна інформація міститься в повідомленні фінансової організації. Рішення про формування нової наглядової ради було прийнято 1 лютого. До нього увійшли шість осіб. Четверо з них — Домінік Стросс-Кан, Андерс Ослунд (шведський фахівець по економіці Росії, України і Східної Європи), Жан-П'єр Сальтьель (економіст, працював у Міністерстві закордонних справ Франції) і Алекс Мунтяну (керуючий директор регіонального фонду прямих інвестицій Europe Virgin Fund) — є незалежними членами ради. Двоє — Андрій Дудник і Михайло Царьов (обидва — з інвестиційно-консалтингової групи EastOne) — безпосередніми представниками акціонерів. Домінік Стросс-Кан очолював МВФ з 2007 по 2011 рік. Він подав у відставку після того, як покоївка нью-йоркського готелю Sofitel заявила, що глава фонду намагався її зґвалтувати. Свідчення дівчини були поставлені поліцією під сумнів, справу закрили. Тим не менш, покоївка і Стросс-Кан пред'явили один одному цивільні позови. У грудні 2012 року вони уклали мирову угоду. Крім того, в лютому 2012 року Домінік Стросс-Кан був затриманий у Франції у справі про сутенерство. За версією слідства, колишній глава МВФ був причетний до створення злочинної мережі, що постачала повій на секс-вечірки. Стросс-Кан визнав, що брав участь у подібних заходах, але не як організатор, а щоб відновлювати сили після «спасіння світу» від фінансових криз. 12 червня 2015 року він був виправданий.

У липні 2013 року Стросс-Кан входив до наглядової ради Всеросійського банку розвитку регіонів (ВБРР), що належить «Роснефти», а також наглядової ради Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ).

Віктор Пінчук займає друге місце в списку найбагатших людей України за версією Forbes. Статки бізнесмена оцінюється в 1,5 мільярда доларів. Його активи (крім «Кредит Дніпро») — металургійна компанія Interpipe, Нікопольський завод феросплавів, телевізійна група StarLightMedia і ще цілий ряд підприємств.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення