Колишнього мера Херсона затримали в Домініканській республіці

 Канал 112

Екс-мера Херсона Володимира Сальдо затримали в Домініканській республіці за викрадення людини. Про це повідомляється у сюжеті "112 Україна".

Відповідну інформацію телеканалу підтвердили в посольстві на Кубі.

"Депутата Херсонської міськради та екс-мера Херсонської області Володимира Сальдо затримали в Домініканській республіці за викрадення людини. Там він перебуває близько двох місяців", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що відео телеканалу "112 Україна" надала людина, яка стверджує, що саме його викрали охоронці Сальдо. Джерело побажало залишитися невідомим з міркувань безпеки. Однак відомо, що раніше він оприлюднив записи розмов нібито колишнього мера Херсона, які свідчать про його ймовірну співпрацю з ФСБ.

Цей факт і справжність аудіозапису поки перевіряє СБУ. Відкрито кримінальне виробництво за ст. 110 КК України ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України").

Зазначимо, у вітчизняному МЗС сьогодні факт затримання екс-чиновника на території Домініканської республіки підтвердили, проте його прізвище не назвали, посилаючись на заборону поширення подібної інформації.

"За інформацією нашого посольства на Кубі, дійсно, в Домініканській Республіці затриманий громадянин України за звинуваченням у викраденні людини. Зараз цей чоловік перебуває під арештом в Домініканській Республіці. Найближчим часом має відбутися попереднє слухання справи з метою визначення запобіжного заходу для затриманого. І, цілком можливо, що цю справу може бути вирішено шляхом матеріального відшкодування за вчинення шкоди, якщо таке домовляться адвокати потерпілого і підозрюваного", – повідомила представник департаменту консульської служби МЗС України Ореста Старак в коментарі "5 каналу".

Нагадаємо, раніше голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив про існування запису розмови нібито екс-депутата і екс-мера Херсона Володимира Сальдо про співпрацю з ФСБ РФ.

Журналіти зв'язалися з помічницею Сальдо, і вона зазначила, що всі записи змонтовані, і від особистих коментарів Сальдо утримується, але відповідь готують його адвокати.

На цей рахунок радник глави МВС Антон Геращенко сказав, що приватних розмов і одного лише аудіозапису замало для доказу провини екс-мера Херсона Володимира Сальдо.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення