Колишнього поліцейського затримали за продаж закритих баз даних

Співробітники СБУ затримали колишнього поліцейського на продажі інформації з обмеженим доступом із закритих державних та комерційних баз даних. Про це повідомляється на сайті спецслужби.

Попередньо встановлено, що екс-поліцейський торгував інформацією з баз даних МВС, податкової служби, міграційної служби, фіскальної служби, Мін'юсту, Пенсійного фонду, а також банківських установ та операторів мобільного зв'язку.

Покупців конфіденційної інформації зловмисник знаходив за оголошеннями в Telegram, а отримував оплату на чужі банківські картки.

СБУ вдалося задокументувати збут зловмисником інформації щодо двох громадян України. За 16 тисяч гривень він продав відомості з баз МВС, РАЦСу та Держприкордонслужби. При спробі продати банківську інформацію за 29 тисяч гривень зловмисника було затримано на місці злочину.

Фігуранту вручили підозру за статтею про несанкціонований збут та розповсюдження інформації з обмеженим доступом (ч.2 ст.361-2 КК України). Наразі вирішується питання про призначення йому запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення