Колишньому нападнику збірної Туреччини загрожує в'язниця за образу Ердогана

 Guardian

Колишньому нападаючому збірної Туреччини з футболу Хакану Шукюру загрожує чотири роки позбавлення волі за образу президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Про це в середу, 24 лютого, повідомляє The Gurdian з посиланням на турецьке агентство Dogan.

Прокуратура Стамбула пред'явила звинувачення 44-річному Шукюру, який недобре написав про Ердогана та його сина у своєму твіттері. При цьому про те, що конкретно написав екс-футболіст, а також на якій стадії знаходиться розслідування, не повідомляється.

На свій захист Шукюр заявив, що твіти не стосувалися президента країни. Однак прокурор стверджує, що повідомлення в твіттері були «пов'язані» з Ердоганом.

Крім того, в образі Ердогана звинувачується відомий турецький альпініст Насух Махруки, передає РИА Новости. У відношенні Махруки ведеться розслідування за написану ним статтю «Чому Ердоган не повинен бути президентом».

Хакан Шукюр є кращим бомбардиром в історії національної команди.

За 112 матчів у складі збірної Туреччини він забив 51 м'яч. У 2002 році він виграв бронзові медалі чемпіонату світу. За свою кар'єру Шукюр виступав за італійські «Інтер» і «Парму», а також за турецький «Галатасара» і англійський «Блекберн».

Після завершення футбольної кар'єри, Шукюр зайнявся політикою і в 2011 році увійшов у парламент Туреччини від Партії справедливості і розвитку, лідером якої є чинний прем'єр-міністр країни Ахмет Давутоглу. У 2013 році Шукюр покинув лави партії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення