Коломойський озвучив плани щодо ПриватБанку: що чекає на українців (відео)

Олігарх Ігор Коломойський готовий відмовитися від ПриватБанку за умови компенсації – 2 мільярдів доларів.

“Мене цікавить справедливість. Ми хочемо, щоб, по-перше, був справедливий вердикт. По-друге, щоб були покарані винуватці, хто це зробив. А по-третє, віддайте нам цю пошарпану, нікому не потрібну власність, бо той банк, він вже взагалі нічого не стоїть”, – заявив Коломойський.

За його словами, кошти має повернути Міністерство фінансів (новий власник – держава, – І. К.).

Він також попросив “не тиснути на патріотичні почуття”, його цікавить юридична сторона і визнання того, що його пограбували:

“Мені не треба говорити, що хтось голодує або не вистачає на армію, а я буду отримувати два мільярди. Я не поспішаю – мені треба визнати факт, що мене пограбували і на скільки. І бажано покарати тих, хто, як і навіщо це зробив”, – сказав він.

При цьому олігарх говорить, що цілком міг би розміняти цю компенсацію на щось вигідне, наприклад, облігації.

Коломойський також вважає, що рішення суду по ПриватБанку винесли на його користь тільки тому, що судді бачили, що націоналізація незаконна. Проте раніше судді боялися “діючої влади”.

Він також додав, що йому під силу “приватним порядком” привезти Валерію Гонтареву (екс-голова Нацбанку) з Лондона в Україну. Коломойський нагадав, що вона не засуджувала жодного з рішень суду, відзначала, що вони можуть призвести до дефолту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення