Коломойський збирався внести 450 млн грн застави за людину Януковича

 Лівий берег

Олігарх Ігор Коломойський мав намір внести заставу в розмірі 450 млн гривень за екс-главу "Нафтогазу" Олександра Кацубу, який звинувачується в участі у злочинному угрупованні екс-президента Віктора Януковича. Про це в інтерв'ю "Лівому берегу" повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, пославшись на інформацію оперативних служб.

При цьому він зазначив, що це не єдина спроба "допомогти" Кацубі уникнути кримінальної відповідальності.

"Антон Кіссе, який не безпідставно був під наглядом СБУ в частині причетності до ймовірного створення Бессарабської республіки, обходив пів-парламенту і збирав підписи щодо видачі Кацуби на поруки. Попередньо було зарезервовано 67 підписів. Були й інші моменти. Наприклад, спроба встановити контакт з усіма можливими і неможливими керівниками, які причетні до справи Кацуби. Крім мене — адже я маю репутацію не зовсім професійної людини. Але ми домоглися арешту і, на диво, виграли апеляцію. Хоча кожен день затримання цих людей (колишніх чиновників Януковича — Ред.) Кулик (старший прокурор по справі — Ред.) отримував повістку від НАБУ, а генеральний прокурор повинен був просити (НАБУ — Ред.) про перенесення кримінальних процесуальних дій відносно нього на тиждень", — розповів Матіос.

У середині червня стало відомо про затримання Кацуби за статтями "створення злочинної організації" і "привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем". Він підозрюється в розкраданні 449,9 мільйонів гривень (близько 18 мільйонів доларів) компанії. Кацуба працював у "Нафтогазі" з 2006 року, а в червні 2012 року став заступником голови правління.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення