Колонія загального режиму: у Мінську засудили польських журналісток (фото, відео)

Суд у Мінську засудив журналісток польського супутникового телеканалу Белсат Катерину Бахвалову (Андрєєву) і Дарину Чульцову до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму. Про це в четвер, 18 лютого, повідомляє Білоруська асоціація журналістів (БАЖ).

"Журналістки Катерина Андрєєва і Дарина Чульцова отримали по два роки позбавлення волі в колонії загального режиму. Таке рішення ухвалила суддя Фрунзенського суду Мінська Наталя Бугук", - йдеться в повідомленні.

Журналістки проходили у справі за статтею про організацію та підготовку дій, що грубо порушують громадський порядок, або активну участь в них (ч.1 ст.342 КК Білорусі). Напередодні прокурор виступила з вимогою засудити журналісток до двох років позбавлення волі, а також конфіскувати всю техніку в дохід держави.

За даними державного обвинувачення, Бахвалова і Чульцова за попередньою змовою організовували групові дії, що грубо порушують громадський порядок, завдяки чому виникло порушення в роботі громадського транспорту. Згідно з матеріалами кримінальної справи, своїми діями вони завдали збитків міському транспортному підприємству в сумі близько 11,5 тисяч білоруських рублів (близько $4,4 тис.). Захист наполягав на невинності журналісток, які, за словами адвокатів, виконували свої професійні обов'язки.

Співробітниці телеканалу були затримані 15 листопада минулого року після прямого ефіру в Мінську, після того як силовики розігнали захід, присвячений пам'яті загиблого активіста Романа Бондаренка. Відповідно до білоруського законодавства, журналісткам Белсату, не акредитованим при МЗС Білорусі, загрожувало до трьох років позбавлення волі. Журналістки не визнали провину. Правозахисники назвали їх політичними в'язнями.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення