Комаровський назвав ефективний спосіб спростити життя хворих коронавірусом

Лікар і телеведучий Євген Комаровський поділився лайфхаком, який йому надіслав один із глядачів. Лікар показав, як хворі на коронавірус, яким рекомендується спати на животі, можуть спростити собі життя.

Комаровський нагадав, що важким хворим і пацієнтам в стані середньої тяжкості рекомендується лежати на животі, оскільки це один із найефективніших способів активізації повітрообміну в легенях.

«Вірус вражає задні відділи легенів, і коли людина лежить на животі в цих відділах, які найбільш запалені, активізується повітрообмін. Це покращує стан людини, причому істотно», - сказав він і додав, що лежати на животі необхідно всім, у кого виявили будь-яке ураження легень на комп'ютерній томографії.

Втім, власникам великого живота лежати таким чином може бути вкрай некомфортно. Тому він запропонував їм модернізувати їх спальні місця.

«Все пружинні ортопедичні матраци, як правило, на «змійці». Цю «змійку» можна відкрити і на рівні живота кожну другу пружину (або навіть всі пружини) повитягати», - таку рекомендацію дав лікар, додавши, що після одужання всі пружини буде легко буде повернути на місце.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення