Компартія програла суд Мін'юсту

 Громадське.ТВ

Київський апеляційний адміністративний суд відмовився задовольняти позов Комуністичної партії України до Міністерства юстиції України, про це йдеться в повідомленні на сайті КПУ.

«Після того, як колегія суддів повернулася з нарадчої кімнати, була оголошена вступна та резолютивна частина рішення, якою суд відмовився задовольнити позов КПУ», - повідомляє прес-служба Компартії.

Після цього засідання суду було закрито.

На початку жовтня Окружний адмінсуд Києва дозволив об'єднати чотири позови КПУ до Міністерства юстиції.

Зокрема, КПУ вимагає визнати протиправну діяльність Мін'юсту, який відмовляється надати перелік порушень закону про декомунізацію з боку Компартії. Також КПУ вимагає скасування наказу відомства «Про невідповідність статуту і програми Компартії» в контексті закону про декомунізацію.

Ще комуністи вимагають визнати недійсним наказ Мін'юсту, який затвердив правовий висновок комісії про невідповідність назви та символіки Компартії в рамках закону про декомунізацію.

Крім цього, КПУ вимагає визнати бездіяльність Мін'юсту, яка полягає у відсутності обов'язкових перевірок на виконання закону про декомунізацію на предмет відповідності Конституції України та Європейської конвенції з прав людини.

Наприкінці жовтня суд не задовольнив низку клопотань представників захисту Компартії, зокрема, про призупинення розгляду позову Мін'юсту про припинення діяльності КПУ, оскільки в апеляційному суді Києва знаходиться апеляційна скарга на рішення окружного суду за позовами Компартії і Мін'юсту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення