Комунальники дали 55 мільйонів найдорожчому учаснику тендеру на проектування Подільського мосту

 Наші гроші

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» 22 лютого за результатами тендеру замовило ТОВ «Інститут «Київдормістпроект» завершення проектування частини Подільського мостового переходу за 54,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 10 серпня розроблять робочу документацію ділянки мосту довжиною 2,3 км від дамби Русанівських садів до бульвару Перова, а саме:

перетин залізниці естакадою;

реконструкція вулиці С. Стальського;

два мости через оз. Райдуга;

підпірні стіни;

примикання перспективних естакад заїздів і з’їздів з ПМП;

перенесення автокооперативу «Голубий експрес»;

пасажирські та пішохідні потоки (коригування);

реконструкція та винесення інженерних мереж у межах садів і міських мереж у зоні забудови;

очисні споруди дощових стоків;

інші супутні інженерні об’єкти (проїзди тощо).

Очищені дощові води будуть скидатися в оз. Русанівське. У садових товариствах передбачать велосипедні доріжки.

За субпідрядом ТОВ «Київ Гео» виконає інженерно-геологічні вишукування на 684 тис грн., ТОВ «Інститут «Київгео» – топографо-геодезичні роботи на 287 тис грн., а ТОВ «НВП «Екопод» спроектує локальні очисні споруди забруднених дощових і талих вод за 54 тис грн.

Вартість угоди майже на три відсотки нижча від очікуваної ціни закупівлі в 56,32 млн грн.

Пропозиція переможця була найдорожчою.

ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Укрбуд», ДП «Київський Промбудпроект» державного ПАТ «Будівельна компанія «Укрбуд», ТОВ «Союзтранспроект» і ТОВ «Форма» пропонували на 28-35% нижчі ціни, але їх відхилили.

«Союзтранспроект» Ігоря Тюленєва і Валерія Палія з найнижчою ціною в 35,50 млн грн. сам відкликав пропозицію. «Форма» надала довідку про відсутність заборгованості, дійсну до 29 січня замість дати подання.

«ІБК «Укрбуд» Максима Фомічова не приніс довідку або витяг з реєстру корупційних правопорушень та подав довідки про несудимість і відсутність заборгованості з невідповідними датами

«ІБК «Укрбуд» Максима Фомічова не приніс довідку або витяг з реєстру корупційних правопорушень та подав довідки про несудимість і відсутність заборгованості з невідповідними датами.

«Київський Промбудпроект» відхилили, бо його материнська державна «БК «Укрбуд» повідомила листом, що дочірнє підприємство не погодило з нею проект договору, а також умови угоди про спільну діяльність з хорватською проектною фірмою «Institut IGH d.d.».

Переможця «Київдормістпроект» заснували Володимир Воробйов, Станіслав Дудник, Алла Левченко, Василь Маракулін, Лідія Соловйова, Рашид Халілов, Володимир Щербина, Ігор Щур, Тетяна Зінькевич. Він входить у ПАТ «Київпроект», акціонерами якого є вірґінська «Арбатi Глобал Лтд» сейшельські «Джетрiкс Лтд» і «Хайтоп Лiмiтед» та член наглядової ради Олександр Євгенійович Попов (не плутати з екс-мером Києва Олександром Павловичем Пововим).

Засновником київської «Форми» зі статутним капіталом 50 тис грн. є Олександр Степенко. Із вересня нею керує Тимофій Гнатюк.

Принаймні до 2012 р. фірма належала киянці Тетяні Лахно та Олександру Клименку з м. Вишневе Київської області (не плутати з екс-міністром доходів і зборів). Зараз вони володіють ТОВ «К-Форма» зі статутним капіталом 3 тис грн., що було створене цьогоріч у квітні та не отримувало держпідрядів.

У держреєстрі фірми зі схожими назвами мають спільний номер телефону +380444500505.

Нагадаємо, у вересні КП «Київпастранс» замовило «Формі» реконструкцію та будівництво трамвайної лінії за 138,37 млн грн.

Саме ця компанія у жовтні 2016 року отримала підряд на завершення проектування частини мосту від вул. Межигірської до дамби Русанівських садів за 49,98 млн грн.

Довідково:

Подільський мостовий перехід будується з 1993 р. За даними Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА, у 2012 р. кошторис проекту складав 7,63 млрд грн. Із цієї суми станом на початок 2016 р. було профінансовано 3,68 млрд грн. Відтак на добудову потрібно щонайменше 3,95 млрд грн.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення