Конфіскація $200 млн в Януковича - це фейк, - адвокат

 ЕСПРЕСО.TV

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк спростовує заяву генерального прокурора Юрія Луценка про конфіскацію $200 млн

Про це повідомив адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк, передає Інтерфакс-Україна.

"Це новий фейк, який поширює Генеральна прокуратура України. Так само, як і поширена раніше інформація про конфіскацію $15 млрд. У Віктора Януковича є тільки рахунок в "Ощадбанку" - в Україні, на якому близько 28,7 млн грн, і ще один, на якому близько 2,2 млн грн", - цитує його прес-центр адвокатського об'єднання Aver Lex.

Сердюк також додав, що нещодавно офіційні структури Швейцарії і Європейської комісії заявили, що не мають інформації про будь-які активи та грошові кошти Януковича в Швейцарії і в країнах ЄС.

"А проти голови правління "Ощадбанку" вже розглядається позов про поширення неправдивої інформації про понад $1,15 млрд, які нібито розміщені на рахунках Віктора Януковича в "Ощадбанку", - вказав він.

Адвокат також наголосив, що досі невідомо, чому вже наявні рішення про конфіскацію недоступні для суспільства, чому документи приховані від нього.

16 березня Верховна Рада ухвалила закон щодо заочного засудження Януковича.

28 квітня вступило в законну силу рішення суду про конфіскацію в держбюджет України близько $1,5 млрд екс-президента Віктора Януковича, котрі перебували на рахунках державного "Ощадбанку".

Як заявив 23 серпня - під час святкування Дня Державного прапора - президент Порошенко, з конфіскованих у Януковича коштів на закупівлю озброєння і техніки для збройних сил України виділено 1,6 млрд грн, на будівництво патронного заводу -1,4 млрд грн.

20 вересня стало відомо, що Генеральна прокуратура планує офіційно оголосити спецконфіскацію $200 млн з коштів, розкрадених колишнім президентом Віктором Януковичем.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення