Конфлікт з хасидами в Умані: що насправді відбулося

 СЕГОДНЯ

Повідомлення в деяких українських і закордонних виданнях про те, нібито в Черкаській області, на території міста Умань місцеві жителі нібито побили групу хасидів, не відповідає дійсності. Як заявили в Нацполіціі, бійки не було, і, відповідно, не було ані потерпілих, ані нападників.

За наказом голови української поліції Ігоря Клименка, в Умань виїхала група фахівців, яким належало на місці розібратися в події, і незабаром стало відомо, що ні в лікарні, ні в поліцію через конфлікт між хасидами і жителями міста ніхто не звертався

"На даний момент встановлено, що інформація в інтернеті про те, що в лікарню з тілесними ушкодженнями звернулися четверо хасидів, не відповідає дійсності. Представникам Нацполіціі таких даних в лікарні не підтвердили. Також з заявами про вчинення правопорушення у зв'язку з конфліктом між місцевими жителями і хасидами ніхто не звертався", – йдеться в повідомленні на офіційному сайті відомства.

Журналісти звернулися за уточненнями в поліцію Черкаської області, і там підтвердили, що не було не тільки постраждалих, а й бійки взагалі.

Виконуюча обов'язки начальника сектора комунікації обласного управління Національної поліції в Черкаській області Наталя Ткачук повідомила, що насправді між групами хасидської молоді та місцевих жителів відбулася суперечка, але не бійка, і пізніше конфліктна ситуація була дозволена самими її учасниками.

"Зустрілися місцеві жителі з хасидами, у них виникла суперечка. Вони між собою вирішили конфлікт. Вичерпалась ситуація. Зараз з'ясовуються обставини. Це все відбувалося зовсім не так, як пишуть. Взагалі такого не було. Вони вирішили питання між собою. Був тільки суперечка. але те, що пишуть, нібито використовувалися якісь кошти, такого не було" , – запевнила вона.

Крім того, за словами Ткачук, "на місце виїжджали співробітники поліції і зафіксували подію".

"Ніхто не звертався ні в які медичні установи. Також заяв ніхто не писав", – підкреслила представник поліції.

Повідомлення про нібито сталася бійці між українцями і хасидами також спростувало і авторитетне видання The Jerusalem post: за даними журналістів, насправді стався "гостра суперечка" між підлітками і місцевим охоронцем, до якої приєдналися жителі міста, однак про бійку і постраждалих не йшлося .

"Група підлітків надала ізраїльським ЗМІ неправдиве повідомлення, стверджуючи, що в Умані відбулося антисемітський напад" , – резюмували в виданні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення