Контрнаступ на Херсон: телеграм-канали масово публікують фейки про війну

Сьогоднішній інформаційний простір підірвала новина про те, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони окупантів під Херсоном.

На цій інформаційній хвилі багато телеграм-каналів подають неперевірену інформацію, або навмисно поширюють фейки. Причому неперевірену інформацію публікують навіть політики. Закликаємо чекати на офіційні повідомлення від Генерального штабу або Оперативного командування.

У першому випадку з посиланням на заступника начальника Одеської районної військової адміністрації Олексія Мацулевича багато телеграм-каналів повідомили:

"Офіційно. Почалися бої за місто Херсон!".

Утім, на сторінці чиновника у соцмережах немає цього допису. Або це інформаційний вкид, або він був вимушений видалити допис "за довгий язик".

У другому випадку посилаються на Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Він нібито заявив про взяття села Сухий Ставок поблизу плацдарму ЗСУ на р. Інгулець. Насправді ж, це не його сторінка у телеграм-каналі, і тут підписників менше 4 тисяч.

Єдиний офіційний канал Головнокомандувача Збройних Сил України — ось за цим посиланням https://t.me/CinCAFU. Логічно, що Залужний не буде повідомляти про взяття маленького села, щоб комусь щось довести. Тому на його сторінці немає повідомлення про Сухий Ставок.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення