Контррозвідка засікла на Донбасі росіян з українськими паспортами, які могли готувати провокації

 СЕГОДНЯ

Правоохоронці Об'єднаних сил викрили громадян з паспортами двох держав, які намагалися проникнути в район проведення ООС.

Про це штаб операції Об'єднаних сил повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

В кінці липня 2018 року співробітники військової контррозвідки СБУ, представники Національної поліції і бійці Нацгвардії зі складу Об'єднаних сил викрили чотирьох громадян України, які намагалися проникнути в район проведення ООС, маючи при собі ретельно приховані паспорти громадян Російської Федерації. При цьому в одного з них документи були оформлені на різні ім'я та прізвища.

При проведенні фільтраційних заходів контррозвідники СБУ встановили, що троє громадян України, уродженців Донецької області, тривалий час перебували на території Росії, в 2014 і 2015 роках добровільно отримали паспорти громадян країни-агресора і приховували цей факт.

Ще один "земляк" в 2010 році отримав громадянство України, змінив прізвище і ім'я, написав зобов'язання про відмову від громадянства Російської Федерації протягом двох років. Однак взяте на себе зобов'язання не виконав.

Правоохоронці не виключають, що ці особи могли бути відправлені на мирну територію України кураторами із сусідньої держави для організації та проведення акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації напередодні святкових заходів з нагоди Дня Незалежності України.

Тепер контррозвідники вживають заходів, спрямованих на встановлення дійсних намірів осіб, які намагалися проникнути в район проведення операції Об'єднаних сил.

За фактами виявлених порушень чинного законодавства України, зокрема ст. 4 Конституції і ст.2 Закону "Про громадянство України", Державна міграційна служба України за матеріалами військової контррозвідки СБУ ініціювала перед Адміністрацією президента розгляд питання про позбавлення порушників громадянства України, йдеться в повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення