Концентрація шкідливих речовин у Києві збільшилася у 1,4 рази - санепідслужба

 Канал 112

У ранкові години через тліючих торфовищ концентрація шкідливих речовин у повітрі Києва збільшилася в 1,2-1,4 рази. Про це повідомив в понеділок начальник управління державної санепідемслужби України в Києві Олег Рубан.

Ми проводимо лабораторні дослідження вже 4 доби, і спостерігаємо дійсно збільшення максимально гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин, а саме ангідриду сірчистого в ранкові години. З 4:00 до 8:00 ранку, у нас зареєстровано незначне перевищення в 1,2 - 1,4 рази саме в Деснянському районі, Оболонському, частини Дарницького, Святошинському та Солом'янському районах", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна".

Рубан також порадив населенню утриматися від знаходження на вулиці "в ранкові години, в період формування так званого смогу, вживати більше води, а також молочних і кисломолочних продуктів".

Голова санепідемслужби також підкреслив, що у випадку, якщо погодні умови не зміняться, він буде рекомендувати владі міста перенести початок робочого дня на більш пізні години, так як в 10:00 - 11:00 концентрація шкідливих речовин у повітрі Києва скорочується.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення