Координатора теракту в Парижі підозрюють в організації ще двох нападів

 ТАСС

Бельгієць Абдельхамід Абад, якого підозрюють в організації паризьких терактів, імовірно, брав участь у плануванні двох невдалих нападів у Франції. Про це повідомило в понеділок агентство Associated Press.

Французький чиновник, який побажав залишитися інкогніто, заявив, що в першому випадку мова йде про дії марокканського терориста Аюба аль-Каззані, який збирався відкрити вогонь з автомата по пасажирах швидкісного поїзда, що прямував з Амстердама до Парижа. Здійсненню задуманого завадили пасажири, серед яких був американський військовослужбовець Спенсер Стоун, удостоєний за свої дії військової нагороди "Пурпурне серце".

Напади ж на церкви вдалося запобігти після того, як у квітні було заарештовано кілька учасників готувала їх групи ісламістів.

За даними слідства, Абаауд зв'язувався з терористами, які здійснили минулого тижня найбільший в історії Франції теракт в Парижі, а також займався фінансуванням їхньої діяльності. При цьому, він вже не вперше потрапляє в поле зору правоохоронних органів: у січні його ім'я фігурувало серед організаторів низки нападів на території Бельгії. Згідно з даними поліції, Абаауд, а також один з паризьких терористів, проживали в Брюсселі, в районі Моленбек, де зараз бельгійські силовики проводять спецоперацію.

Як передає агентство Рейтер зараз терорист, ймовірно, знаходиться на території Сирії. Французькі ЗМІ повідомляли, що він відомий розправами над заручниками, які чинить терористична організація "Ісламська держава", а також тим, що завербував до її лав свого 13-річного брата.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення