Копи спіймали молодого самогубцю, який вивозив металобрухт з зони ЧАЕС (фото)

У відселеному селищі Поліське правоохоронці виявили чоловіка, який на саморобній тачці намагався перемістити за межі зони радіоактивного забруднення без передбаченого законом дозволу та проведення дозиметричного контролю брухт чорного металу приблизною вагою 30 кг. Порушником виявився 35-річний житель Київської області. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Київської області.

"За даним фактом вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 267-1 Кримінального кодексу України "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки". Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк", - йдеться у повідомленні.

Також під час патрулювання зони радіоактивного забруднення неподалік відселеного села Люб’янка поліцейські виявили двох чоловіків, які незаконно проникли на велосипедах до забороненої зони, минаючі контрольно-пропускні пункти.

Порушниками виявилися жителі Київщини та Житомирщини 17 та 54 років. Раніше вони вже притягувались до відповідальності за такі дії.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 267-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Крім того, за несанкціоноване проникнення до зони відчуження поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні правопорушення. Їх направлено до суду для прийняття рішення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення