Корабельна аварія в Будапешті: капітану-українцю пред'явили звинувачення

 СЕГОДНЯ

Прокуратура Угорщини пред'явила офіційні звинувачення українському капітану круїзного судна, яке зіткнулося з прогулянковим катером в Будапешті в травні цього року.

Прокурори звинуватили громадянина України Юрія С. в неналежному виконанні своїх обов'язків, що спричинило масову загибель людей, а також в ненаданні допомоги людям на борту.

Нагадаємо, що увечері 29 травня на Дунаї в угорській столиці зіткнулися пасажирське судно Viking Sygin і прогулянковий теплохід Hableany ("Русалка"). На борту прогулянкового човна перебували 35 осіб – 33 корейських туриста і двоє членів екіпажу.

Жертвами аварії корабля стали 28 осіб.

На початку червня капітана взяли під варту, але потім відпустили під заставу в 15 млн форинтів (понад 45 тис. євро). Пізніше Верховний суд Угорщини визнав, що рішення Центрального окружного суду про звільнення капітана під заставу суперечить національному законодавству і знову помістив Юрія С. під варту.

Стало відомо, що "Русалка" було побудовано в 1949 році Херсонською суднобудівною компанією. У 1992 році судно стало власністю угорської компанії SZOT Cruises, а в 2003 був переданий компанії Panorama Deck Kft.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення