Кордони для українців не відкриють: з'явився неприємний прогноз

Станом на ранок 24 червня в Україні зафіксовано 940 нових випадків захворювання коронавірусом. Це ставить під загрозу відкриття кордонів з країнами ЄС для українців з 1 липня.

Дана цифра перевищує норми, які може встановити Єврокомісія для держав, звідки планується пускати туристів до Шенгенської зони.

Проєкт ще не затверджений, але, розглядається як основний. За даними "New York Times"головним критерієм оцінки відкриття кордонів ЄС для іноземців стане кількість нових заражень в країні за 14 останніх днів стосовно кількості населення.

Відзначається, що дебати в ЄС переважно ведуться щодо того, чи пускати в ЄС жителів тих країн, де зафіксовано менше 16 нових заражень на 100 000 населення або збільшити цей показник до 20 нових заражень на 100 000 населення.

Нові правила повинні запрацювати з 1 липня. В даний час діє планова заборона на несуттєві поїздки для іноземців, включаючи громадян України.

За статистикою МОЗ на 24 червня, на протязі останніх 14 днів в Україні виявлено 10 723 нових хворих. За оцінкою Держстату (а саме ці офіційні дані напевно буде використовувати ЄС), в Україні - 41,8 млн населення. Це означає, що показник інцидентності України за 14 днів становить 25,65 випадки на 100 тисяч, що перевищує обидва критерії, які розглядає ЄС.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення