Коронавірус можна підхопити через банани: Мережею ширяться фейкові новини

На тлі паніки, пов'язаної з коронавірусом, в інформпросторі з'явився черговий "фейк". Йдеться про те, що нібито цим вірусом можна заразитися через банани. Дану тему відразу підхопили російські ЗМІ. Про це повідомляє FaceNews.ua.

У Мережі розсилається повідомлення, в якому розповідається про «23 загиблих» від китайського вірусу n7n9.

«В новинах головного каналу попросили тимчасово не вживати банани, особливо привезені з півдня. Як тільки отримаєте це повідомлення, негайно відправте людям, за яких переживаєте, ще краще надішліть в групові чати. Для вашого ж здоров'я, будь ласка, надсилайте. І зменшите споживання бананів! Відразу надсилайте, не треба відповідати, допоможіть іншим людям теж подбати про себе», - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що дана інформація не має нічого спільного з дійсністю. Її абсурдність вже підтвердили в Міністерстві охорони здоров'я Казахстану.

На даний момент не існує штаму вірусу n7n9. Новий вид коронавируса називається 2019 nCoV.

Можливо, мається на увазі H7N9, відомий у нас як «пташиний грип». Правда, остання смерть людини від «пташиного грипу» була зафіксована у 2014 році в Канаді. Далі - незрозуміло, що за «головний канал» і якої саме країни повідомив про небезпеку бананів. Крім того, не зовсім зрозумілий зв'язок між поширенням вірусу і бананами. Відомо, що джерелом нового коронавірусу став ринок морепродуктів, а не фруктів.

Відзначимо, що російські ЗМІ досить часто розповсюджують фейковий новини, сіючи паніку і дестабілізуючи ситуацію в суспільстві. З цієї ж серії фейків - розповіді про заражені СНІДом шприци, які настромлювали в поручні ескалаторів в метро.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення