Коронавірус у дітей: медики б'ють на сполох через дивний запальний синдром

В Європі медики б'ють на сполох через масове запальний синдром у дітей при COVID-19, який призводить до реанімації. Так, у Великобританії в лікарні почали надходити діти, у яких діагностували запальний синдром невідомого походження та ознаки токсичного шоку.

Аналізи показували ураження організму, як при важкій формі COVID-19. Також лікарі зазначили, що синдром у дітей має схожість з хворобою Кавасакі, пише USA Today.

Варто відзначити, що COVID-19 підтверджується не у всіх дітей, які були госпіталізовані з запальним синдромом. Частково аналізи були негативні, частково – позитивні.

Подібна ситуація спостерігається й у Франції. Міністр охорони здоров'я Олів'є Веран повідомив, що в лікарню надходять діти з високою температурою, проблемами травлення і загальним судинним запаленням. І аналізи також частково підтверджують наявність коронавірусу, а частково – ні.

"Сьогодні нічого не дозволяє встановити зв'язок між хворобою Кавасакі та COVID-19, але ми констатуємо те, що у дітей з позитивним тестом на COVID-19 розвиваються симптоми, які відповідають симптомам хвороби Кавасакі, такі як нестабільний тиск і важка форма міокардиту", - зазначив ревматолог і педіатр Лікарні матері та дитини в Ліоні Олександр Біло.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення