Коронавірус виявлятимуть по запаху з рота

Одна з найбільших авіабудівних компаній Airbus планує безконтактно розпізнавати коронавірус на борту літака і в аеропортах. Таку інформацію публікує New York Post.

Для цього організація почала співпрацювати з каліфорнійським стартапом, який займається розробками в сфері біологічних технологій. Компанія вже працює над тим, що допоможе виявляти і відстежувати речовини, що виробляються в організмі при зараженні вірусом.

«Більшість інфекцій і захворювань ведуть до невеликих змін в нашому диханні, які потім призводять до виражених запахів. Якщо ми зможемо розпізнавати ці запахи, то зможемо визначати і наявність вірусів», - пояснив засновник стартапу Ош Агаб.

Він уточнив, що їхній винахід буде працювати безконтактно за допомогою сенсорів і рецепторів, запрограмованих на розпізнавання змін в складі поту і запаху з рота.

«Коли аеропорти нарешті відкриються для комерційних рейсів, вони повинні будуть запровадити наш винахід в якості міри безпеки для перевірки пасажирів на наявність COVID-19», - зазначив Агаб.

Як повідомляє видання, Airbus планує встановити ці датчики в своїх літаках.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення