Коронавірус вируватиме не один рік: вчені шокували заявою

Вчені Гарвардського університету прогнозують сезонні спалахи зараження коронавірусом до 2024 року. Соціального дистанціювання доведеться дотримуватися до 2022 року. Про результати досліджень повідомляє Newsweek.

У Медичній школі Т.Х. Чана в Гарвардському університеті провели аналіз сценаріїв розвитку ситуації з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2. Вчені прорахували, як вплинуть на майбутні спалахи хвороби різні умови, серед яких - поява короткострокового (на один рік) або довгострокового імунітету у заражених людей.

Зимовий спалах хвороби, який передбачають після цьогорічного весняного, на думку дослідників, буде "найважчим" і потенційно може перевантажити медичну систему.

"Ми прогнозуємо, що майбутній рецидив спалаху SARS-CoV-2 в зимовий час, ймовірно, почнеться після першої важкої пандемічної хвилі. Додаткові заходи втручання, включаючи розширення можливостей медичного догляду та ефективної терапії посилять успіх періодичного дистанціювання і прискорять набуття колективного імунітету. Навіть в випадку очевидного знищення, нагляд за SARS-CoV-2 потрібно зберегти, оскільки спалах зараження буде можливим до 2024 року ", - говориться в опублікованому звіті.

Щоб уникнути перевантаження системи охорони здоров'я, аналітики Гарвардської школи охорони здоров'я припускають, що соціальне дистанціювання (карантин) доведеться продовжити або вводити з перервами до 2022 року.

Вчені підкреслили, що, судячи з досвіду протидії коронавірусу в Китаї, Італії та США, спалах захворювання може вивести з ладу системи охорони здоров'я навіть тих країн, у яких достатньо ресурсів.

Нагадаємо, у світі два мільйони людей заразилися COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення