Кожен четвертий український підліток пережив стан сп'яніння - опитування

 УНН

Принаймні один раз протягом життя 23,3% учнів віком 10-17 років були п’яними. Такі дані дослідження оприлюднив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ)

Також повідомляється, що у віці 10 років цей показник становить 6,4%, у віці 17 років – 48%.

Про те, що переживали стан сп’яніння від одного до трьох разів протягом життя, повідомили 34,9% 17-річних учнів, 34,3% 16-річних та 25,6% 15-річних учнів.

"У 10 років до трьох разів стан сп’яніння протягом життя зазначили 5,3% респондентів", - йдеться у результатах дослідження.

Соціологічне опитування було проведено Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка спільно з ЮНІСЕФ у 2018 році у 287 навчальних закладах, де було опитано понад 13 тисяч респондентів.

Опитування охопило учнів 5-11-х класів закладів загальної середньої освіти; 1-го, 2-го курсів закладів професійно-технічної освіти (ЗПТО) та студентів закладів фахової передвищої освіти (ЗФПО) (на базі 9-річної освіти), які представляють дітей та молодь 10-17 років, що навчається.

Як повідомляв УНН, за даними ESPAD, кожен п'ятий український підліток вживає алкоголь у себе вдома, а кожен 10-й - викурив свою першу сигарету у 14 років.

З метою захистити українську молодь від доступних алкоголю і тютюну, депутати внесли у парламент законопроект №9065.

Документ, серед іншого, передбачає кримінальну відповідальність за втягнення неповнолітніх у пияцтво, а також пропонує заборонити продаж алкоголю і сигарет біля шкільних установ.

Ініціатором проекту ЗУ виступив депутат Андрій Павелко, який закликав своїх колег по парламенту підтримати посилення відповідальності за продаж сигарет та алкоголю дітям.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення