Красуня з чарівною посмішкою: за дописи у соцмережах жорстоко побили ув'язнену в ОРДО жінку (фото)

В українки Марини Юрчак, яка незаконно утримується органами окупаційної адміністрації РФ у Сніжнянській виправній колонії №127 в ОРДО, після побоїв сильно травмовані ноги. Про це повідомила у Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Зазначається, що Марина - хімік-технолог з Донецька. Її затримали ще у 2017 році, коли жінка прямувала на роботу. Рідні шукали зниклу у лікарнях і навіть моргах. Лише за кілька тижнів вдалося з’ясувати, що Марину викрали представники так званого "міністерства держбезпеки ОРДО". Про місце перебування Марини дізналися від іншої заручниці - Олени Лазарєвої, яку було звільнено 29 грудня 2019 року.

Після затримання Марину Юрчак доправили до сумнозвісної в’язниці "Ізоляції", оскільки від початку російської збройної агресії вона писала пости у Twitter про те, що бачила навкруги - звідки відбуваються обстріли та куди прямує російська військова техніка.

Жінку, як і всіх заручників, возили на допити у секретні в'язниці так званої "МГБ в ОРДО", де вибивали зізнання. Кожного разу її повертали до "Ізоляції" побитою, а одного разу вона ледь ходила - ноги почорніли від звірських знущань.

У квітні 2018 року Марину Юрчак перевели до донецького СІЗО, а 26 березня 2020-го її було засуджено за "шпигунство".

У Сніжнянській виправній колонії №127 Марина тяжко працює швачкою по 10-12 годин на добу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення