Кремль готує контратаку: на Донбас перекидають десант

 Fakty.ua

Російське командування планує посилити присутність на Донбасі двома підрозділами десантних військ.

Про це повідомив у Facebook координатор групи Інформаційний спротив, народний депутат Дмитро Тимчук.

– За інформацією ІС, найближчим часом на територію ОРДЛО (в основному в ОРЛО) планується направелення окремих підрозділів 45-ї окремої гвардійської бригади спеціального призначення ВДВ ЗС РФ (місце постійної дислокації – м. Кубинка, Одинцовський район, Московської області, командир бригади – гвардії полковник Паньков Вадим Іванович) та 11-ї окремої бригади ВДВ ЗС РФ (місце постійної дислокації – м. Улан-Уде, Республіка Бурятія, командир бригади – гвардії полковник Євдокимов Руслан Леонтійович), – написав нардеп.

За його словами, особовий склад цих підрозділів має великий досвід у веденні бойових дій.

– Головним завданням даних окремих підрозділів ЗС РФ буде будь-якими можливими способами спровокувати підрозділи ЗС України на наступальні дії і просування вглиб території ОРЛО з метою подальшого максимального знищення кількості українських військовослужбовців російськими окупаційними військами і проведення швидкої контратаки, як відповідь на “агресивні дії української сторони”, для взяття під свій контроль додаткових районів території Луганської області, – розповів Тимчук.

Він також зазначив, що наразі на території “ЛНР” проводяться заходи з підготовки інфраструктури для прийому і розміщення цих підрозділів.

До слова, міністри закордонних справ країн Великої сімки погоджуються з позицією України щодо розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення