Кремль планує заарештувати єдиного депутата Держдуми, який голосував проти анексії Криму

 Комерсант

Про те, що у вівторок думський комітет з регламенту може розглянути питання про заочний арешт депутата Державної думи Іллі Пономарьова "Комерсанту" заявив його соратник Дмитро Гудков.

Як і пан Пономарьов, Гудков обирався в цю Держдуму в 2011 році за списками «Справедливої Росії», але пізніше був виключений з партії за співпрацю з несистемною опозицією. Після чого партію покинув і сам Ілля Пономарьов.

Те, що засідання комітету з питання пана Пономарьова призначено на вівторок, підтвердив єдинорос Сергій Попов. «Звернення Генпрокуратури надійшло. Ми зобов'язані його розглянути», - заявив він.

У липні Басманний райсуд Москви, задовольнивши клопотання СКР, обрав сьогодні запобіжний захід у вигляді арешту для депутата Держдуми від «Справедливої Росії» Іллі Пономарьова, заочно обвинуваченого у причетності до розтрати коштів фонду «Сколково».

На підставі рішення суду слідчі через Генпрокуратуру будуть домагатися видачі пана Пономарьова. Однак оскільки депутат перебуває в США, його екстрадиція фактично неможлива. Сьогодні ж Верховний суд РФ визнав законним рішення Держдуми про надання згоди на позбавлення недоторканності Іллі Пономарьова та про порушення проти нього кримінальної справи про розтрату $ 750 тис. Фонду «Сколково».

Основну справу порушено проти віце-президента фонду Олексія Бельтюкова, який нібито незаконно передав депутату гроші, намагаючись завуалювати це шляхом укладення договорів з паном Пономарьовим.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення