Кремль прокоментував матеріал Reuters про «дочку Путіна»

 Дождь

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував матеріал агентства Рейтер в якому глава фонду "Іннопрактіка» Катерина Тихонова називається дочкою президента РФ Володимира Путіна. Слова Пєскова цитує у вівторок, 10 листопада, ТАСС

«Я можу це спростувати», - заявив Пєсков. Також він сказав, що не має інформації про дочок Путіна, так як це «не входить в його службові обов'язки".

Прес-секретар президента РФ зізнався, що грунтується на спростуванні голови "Газпромбанку» Андрія Акімова, додає РБК.

10 листопада агентство Reuters опублікувало матеріал, в якому стверджувалося, що глава фонду "Іннопрактіка» Катерина Тихонова є дочкою президента Росії Володимира Путіна. У матеріалі йшлося, що цю інформацію агентству підтвердив голова правління "Газпромбанку" (в публікації названий заступником) Андрій Акімов. Також у тексті говориться, що він бачив її в дитячому віці.

Прес-служба «Газпромбанку» пізніше повідомила, що Акімов з подивом прочитав інформацію Reuters про те, що керівник "Іннопрактікі» Катерина Тихонова є дочкою президента Росії. Таких заяв, додали в представництві компанії, він не робив.

Reuters повідомляло, що в 2015 році року 29-річна Тихонова назвала себе дружиною Кирила Шамалова, сина Миколи Шамалова, співвласника банку «Росія» і Виборзького суднобудівного заводу і «давнього друга президента".

За оцінками, які агентству надали фінансові аналітики, як чоловік і дружина Шамалов і Тихонова володіють корпоративними холдингами на суму близько двох мільярдів доларів - в основному це акції найбільшого в Росії нафтохімічного холдингу "СИБУР», які Шамалов придбав у підприємця Геннадія Тимченко, "іншого давнього друга Путіна ".

Також, повідомляло агентство, Шамаловим і Тихонової належить приморська вілла в місті Біарріц на південному заході Франції, вартість якої оцінюється приблизно в 3,7 мільйона доларів. Цей актив, за даними Reuters, Шамалов також придбав у Тимченко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення