Кремль рекомендував чиновникам повернути в країну дітей, які навчаються за кордоном

Адміністрація президента Росії рекомендувала чиновникам повернути в країну дітей, які навчаються за кордоном.

Про це пише Znak.com із посиланням на чиновників, сім'ї яких перебувають за кордоном.

За інформацією видання, чиновники повинні виконати рекомендацію, не чекаючи закінчення навчання дітей. Для цього їм необхідно перевести їх у російські виші.

Крім того, в Росію повинні повернутися батьки чиновників і депутатів, якщо в них є російське громадянство.

Znak зазначає, що рекомендація торкнеться співробітників адміністрації президента, адміністрацій регіонів, депутатів усіх рівнів і працівників державних корпорацій.

Тим, хто не виконає "негласне прохання", нагадають про випадки, коли перебування найближчих родичів за кордоном ставало фактором, який ускладнює подальшу кар'єру в державному секторі, заявив один зі співрозмовників видання. За його словами, за останні місяці йому стало відомо про декілька таких випадках.

У 2013 році Держдума ухвалила законопроект, згідно з яким державні та муніципальні службовці та депутати повинні закрити свої рахунки в іноземних банках, а також позбутися від усіх зарубіжних активів.

Як нагадує Znak, у 2013 році під час обговорення законопроекту КПФР внесла поправку про заборону дітям чиновників навчатися за кордоном, однак її відхилили.

Нагадаємо, в квітні повідомляли, що російські чиновники зберегли і купують нову нерухомість за кордоном, незважаючи на санкції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення