"Кремль тут ні до чого": У Путіна прокоментували позбавлення Фейгіна статусу адвоката

 Канал 24

Рішення про позбавлення адвокатського статусу Марка Фейгіна, який захищає в російському суді українського журналіста Романа Сущенка, а перед тим – Надію Савченко, ухвалювалося не в Кремлі.

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков

Як відомо, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви Марк Фейгін був позбавлений адвокатського статусу. За словами юриста, таке рішення було прийняте через "три твіти", в яких побачили "порушення етики і правил поведінки в інтернеті".

Так, відповідаючи на запитання журналіста, чи є це рішення тиском на захист українця Сущенка, речник Путіна зазначив, що російський уряд не має до цього ніякого відношення.

Я не можу ніяк це коментувати. Ви знаєте, що подібні рішення ухвалюються не в Кремлі, й це не є прерогативою Кремля,

– наголосив Пєсков.

Нагадаємо, на думку російського адвоката Марка Фейгіна, який захищає українського журналіста Романа Сущенка, за позбавлення його адвокатського статусу стоїть адміністрація президента Росії.

Хто такий Марк Фейгін? Це російський адвокат, який захищав учасниць панк-групи Pussy Riot. У 2014-му році Марк Фейгін став одним із захисників ув'язненої у Росії української льотчиці Надії Савченко. Зараз він є захисником українського журналіста Романа Сущенка, якого незаконно кинули за ґрати у Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення