Кремль відреагував на заяву про дозвіл британським ВПС атакувати літаки РФ в Іраку

 ТАСС

Міноборони РФ запросило військового аташе Великобританії надати офіційні роз'яснення за фактом інформації про дозвіл атак на літаки РФ в Іраку.

"Сьогодні військовий аташе при посольстві Великобританії в Москві був запрошений в Міноборони Росії, де йому була вручена нота з проханням надати офіційні роз'яснення за фактом опублікованій в британських ЗМІ з посиланням на високопоставлені джерела в міноборони цієї країни інформації про нібито отримані пілотами Королівських ВПС вказівках" в разі загрози їх життю "застосовувати проти російських літаків зброю на ураження", - повідомили в Управлінні прес-служби і інформації Міноборони Росії.

За даними військового відомства, британський військовий аташе повідомив, що інформації з цього приводу не має і обіцяв надати офіційну відповідь найближчим часом.

Раніше лондонська недільна газета Daily Star Sunday з посиланням на власні джерела в британському оборонному відомстві стверджувала, що "літаки" Торнадо "Королівських ВПС були оснащені ракетами класу "повітря-повітря "і отримали добро на те, щоб збивати недружні російські літаки".

За словами одного з джерел видання, "коли літаки літають з надзвуковою швидкістю, в повітряному просторі дуже швидко стає тісно", з цієї причини "може відбутися зіткнення, або російський пілот може бути помилково збитий".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення