Кричав "Аллах Акбар!": у Франції ісламіст, уродженець РФ, напав на школу і вбив вчителя (відео)

У Франції 20-річний чеченець з ножем убив вчителя та поранив ще двох людей у результаті нападу в школі міста Аррас. Напад стався 13 жовтня близько 11 години ранку в середній школі Гамбетта в Аррасі, інформує телеканал BFM-TV.

Ймовірний виконавець злочину – 20-річний чеченець, уродженець Росії. Під час свого злочину він щонайменше один раз вигукнув "Аллаху ахбар".

Підозрюваний був колишнім учнем цієї школи. Його затримала поліція. Відомо, що нападник перебував на обліку нацбезпеки. Крім того, молодшого брата нападника затримали біля іншої школи.

Брат нападника на ліцей у Франції має судимість за пропаганду забороненої "Ісламської держави", пише пропагандистський російський ресурс РИА Новости. Сім'я затриманих намагалася здобути у Франції політичний притулок. Згідно з уточненими даними, це вихідці з Інгушетії.

За інформацією ЗМІ, нападник — Мохамед Могушков. Цей 20-річний чоловік значиться в списках радикальних ісламістів.

У результаті нападу був убитий вчитель літератури, професор. Учитель спорту також отримав ножове поранення. Охоронцю надали допомогу. Як пише Le Figaro, працівник закладу освіти, який отримав кілька ножових поранень, нині перебуває в лікарні у критичному стані, лікарі борються за його життя. Ще один поранений, учитель, у важкому стані. Серед школярів постраждалих немає.

На місце події вирушив президент країни Емманюель Макрон, повідомили в Єлисейському палаці. Також туди прибудуть міністр національної освіти Габріель Атталь та міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен.

Національна антитерористична прокуратура відкрила розслідування за пунктами "вбивства у зв’язку з терористичною організацією", "замаху на вбивство у зв’язку з терористичною організацією" та "об'єднання злочинців-терористів з метою підготовки злочинів проти народу".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення