"Крим і Донбас не потрібні": письменниця розкрила справжню мету Путіна

 Обозреватель

Кремль змінює стратегію дій на Донбасі - і замість ставки на військову міць переходить до спроб посилити вплив на українську політику.

На Донбас же повертається Україна, заявила відома письменниця і блогер Олена Степова.

"Всі ці "Новоросії", "тимчасово окуповані Києвом території" і "народи Донбасу" були націлені на те, щоб довести: України не існує, Донецька і Луганська області - це щось окреме. Але зараз Росія змушена поміняти стратегію. Оскільки свого часу не отримала достатньої підтримки тут, зате отримала санкції. Так що становище у них не дуже хороше. Але закінчувати війну вони поки не готові", - впевнена письменниця.

На думку СтеповоЇ, завершити війну Путіну не дає небажання "втратити обличчя" і побоювання, що через кордон в Росію ринуть натовпи озвірілих від безкарності терористів.

"По-перше, це імідж Путіна. А по-друге, тільки уявіть, скільки сил задіяно у війні. І якби росіяни навіть вивели свої війська, з ними разом вийшли би всі сепаратисти, терористи, які бояться наших каральних органів - і в Росію б повернулося багато тих, хто вже не може без війни і крові, самих росіян, які навчилися жити війною. Росія б потонула в криміналі. Люмпену в Росії все одно кого вбивати. На Донбасі жросійськомовні вбивають російськомовних ", - зазначила вона.

Але основною причиною того, що Росія не залишить у спокої Донбас, письменниця вважає той факт, що окремі частини України ніколи і не були ціллю для Кремля.

"Врешті-решт Росія не залишить Донбас тому, що він їй, власне, ніколи й не був потрібен. Як не був потрібен їй Крим. Росії завжди була потрібна вся Україна - зламана, знищена, перетворена в гетто, в проросійський "апендикс" , яким ми і були з 1918 року. Кремлю потрібна повна окупація України. Звідти і термін "тимчасово окупована київської хунтою територія", - підкреслила Степова.

Саме такими міркуваннями, на думку блогера, і пояснюється зміна стратегії Росії в конфлікті з Україною, а також те, що на окупованих територіях Донбасу раптом "згадали", що цей регіон завжди був, є і буде частиною України.

"Обставини склалися так, що Росія повинна змінювати стратегію. Саме тому 22 червня ми з подивом дізналися про УКРАЇНСЬКИЙ народний трибунал в Луганську. Тобто на зміну "Новоросії" та "народам Донбасу" повертається Україна. І на цьому трибуналі вже ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ звинувачують СВОГО президента Україна в тому, що він порушив їх права, гарантовані їм Конституцією України", - резюмувала Степова.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення