Криміналісти озвучили попередню причину загоряння Собору Паризької Богоматері

 СЕГОДНЯ

Криміналісти, які працюють на місці пожежі в соборі Паризької Богоматері, заявили, що вірогідною причиною загоряння будівлі стали проблеми з проводкою.

За даними правоохоронців, вогнище спалаху знаходилося біля основи шпиля собору.

Водночас, у Парижі продовжують оцінювати збитки, нанесені предметам мистецтва і культури під час пожежі к Соборі Паризької Богоматері; наразі відомо, що вдалося врятувати Терновий вінець Ісуса Христа; разом з іншими реліквіями, що є цінними, і предметами він тимчасово розміщений у мерії Парижа.

Раніше повідомлялося, що співробітники пожежної служби Парижа зуміли запобігти обваленню собору Паризької Богоматері, коли до катастрофи залишалося не більше 15-30 хвилин. Вирішальну роль зіграли пожежники, почали гасіння всередині собору. Саме їм, зокрема, вдалося взяти під контроль спалах в районі веж Нотр-Дама. Пожежники, що зайшли в собор, серйозно ризикували життям.

Нагадаємо, що пожежа у Нотр-Даму почалася ввечері 15 квітня. Внаслідок того, що сталося біля собору впав дах і знаменитий шпиль. Водночас, як повідомляли служби порятунку і представники адміністрації храму, вдалося врятувати і його дзвіниці, і все що зберігалися всередині реліквії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення