Криміналісти зможуть визначати точний час смерті за допомогою мікроорганізмів

 ЕСПРЕСО.TV

Учені з Каліфорнійського університету вивчили некробіом – сукупність мікроорганізмів, що у процесі розкладаються, які і допомагають виявити час смерті. Про це повідомляє The Atlantic.

Дослідники пояснюють, що видовий склад бактерій і грибів залежить від етапу розкладу. Експерти стверджують, що вивчення некробіому може допомогти криміналістам при виявленні трупа точно визначити, коли саме померла жертва.

Автори зазначають, що зміна видового складу не залежить від пори року і складу ґрунту. Не впливає і видова приналежність жертви - останки щурів, людей та інших ссавців піддаються дії одних і тих же представників некробіому.

Для того, щоб прийти до таких висновків, вчені порівняли некробіоми мишей, трупи яких розкладалися в пустелі, високогірних лісах і в степу, і склад мікроорганізмів, виявлених у пробах, узятих з трупів людей - два з них розкладалися влітку, а два - в зимовий період.

Виявилося, що у взятих пробах присутні одні й ті ж групи мікроорганізмів. Ці бактерії і гриби присутні практично всюди, хоча зазвичай їх популяції досить малі. При появі останків чисельність цих мікроорганізмів різко зростає.

Найближчим часом автори планують продовжити свої дослідження і з'ясувати, наприклад, чи зустрічаються ці бактерії в тропічних умовах

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення