​Кримінальні будні: поки спиртова мафія розправляється з неугодними, міністр Кутовий відмовчується

Після того, як стався замах на голову ліквідаційної комісії держконцерну «Укрспирт» Ігоря Ільчишина, поліція відкрила кримінальну справу. Основна версія провадження – професійна діяльність чиновника.

Замах на заступника директора «Укрспирту» стався у столиці на вулиці Микільсько-Слобідській, як тільки Ільчишин, повернувшись додому, вийшов з автівки. Нападники повалили його на землю і жорстоко побили просто на очах у його сина. Нападники були у балаклавах, з бітами та вогнепальною зброєю. Їх було двоє. Один із них кілька разів вистрілив у чиновника. У результаті у Ільчишина поранення від пострілів в шию, спину і ногу, а також численні забої. «Швидка допомога» доставила його у лікарню, наразі він перебуває у реанімаційному відділенні.

Також нападники пошкодили службовий автомобіль Volkswagen своєї жертви. Зловити їх не вдалося, адже з місця злочину вони встигли втекти.

За інформацією правоохоронців, розглядається кілька версій нападу, але основна – професійна діяльність. Втім, справа відкрита чомусь за «пом'якшеною» статтею Кримінального кодексу – за ч. 4 ст. 296 (хуліганство).

Варто зазначити, що підприємство «Укрспирт» входить в сферу ведення Міністерства аграрної політики та продовольства. Втім, голова відомства Тарас Кутовий замах на Ільчишина не коментує. Принаймні, жодних дій та реакції з боку міністра на напад топ-менеджера держконцерну поки немає.

Як нагадує видання «Соцпортал», раніше навколо «Укрспирту» вибухнув гучний скандал. Повідомлялося про спроби так званої «спиртової мафії» приватизувати рентабельне підприємство задарма. Колектив держпідприємства, протестуючи проти його продажу за заниженою ціною, навіть мітингував біля МінАПК та урядової будівлі. У своєму зверненні протестуючі просили прем'єр-міністра Володимира Гройсмана зупинити нечесну приватизацію підприємства, в чому зацікавлена «спиртова мафія». Крім того, звучали гасла подолати корупційні схеми в «Укрспирті» та зупинити фінансування сепаратизму.

«Боротьба за контроль над ДП «Укрспирт», яка йде протягом останніх шести місяців, закінчилась поразкою продержавницької позиції. Поразка відбулась за прямим сприянням міністра агрополітики Тараса Кутового і бездіяльності силових органів», - йдеться, зокрема, у зверненні працівників підприємства до Гройсмана.

ЗМІ вже інформували про те, що контроль над держконцерном намагається собі повернути злочинне угруповання Олексія Чеботарьова. Останнього називають «горілчаним королем», він також начебто доводиться похресником екс-генпрокурору Віктору Шокіну. Нагадаємо, що зараз Шокін намагається повернути собі посаду голови ГПУ через суд. Це дає підстави припускати, що загрози захоплення «Укрспирту» посилюються.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення