Кримський суд засудив учасника Майдану до 10 років колонії

 Лівий берег

Київський районний суд Сімферополя в п'ятницю засудив учасника Майдану Андрія Коломійця до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Про це повідомила "Крымская правозащитная группа".

Шість років Коломієць отримав за звинуваченням в нападі на співробітників "Беркута" у Києві, ще чотири - за звинуваченням у зберіганні марихуани.

Під час судового засідання адвокат Коломійця надав документи з Генеральної прокуратури України, у яких сказано, що той не є фігурантом кримінальної справи щодо нападу на співробітників "Беркута". У відповіді ГПУ містяться відомості, що Україна дійсно розслідує кримінальну справу про напад на співробітників "Беркута" під час протестів у Києві у 2014 році.

Серед потерпілих - 33 людини, які отримали поранення різного ступеня тяжкості і один загиблий. Ті співробітники "Беркута", у нападі на яких звинувачують Коломійця, в українські правоохоронні органи не зверталися і потерпілими у цій справі не є.

Кримінальну справу проти Коломійця було порушено в травні 2015 року. Його затримали в Кабардино-Балкарії, куди той приїхав до коханої. Сам Коломієць на суді заперечував, що кидав у "Беркут" коктейлі Молотова, і заявив, що знайдена в будинку його цивільної дружини марихуана належить її колишньому чоловікові.

Нагадаємо, минулого року іншого активіста Майдану Олександра Костенка засудили до чотирьох років і двох місяців тюремного ув'язнення за камінь, кинутий у співробітника кримського підрозділу "Беркут". Пізніше йому скоротили термін на три місяці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення