"Криваві" заворушення за участю 5 тисяч людей: МВС про затримання угруповання у Києві (відео)

В Україні попередили заворушення, під час яких тисячі “тітушок” мали влаштувати бійки з правоохоронцями в центрі Києва та областях — з постраждалими, підпаленими шинами. Про це розповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час брифінгу у понеділок.

“Одним із сценаріїв агресії проти України є проплачені насильницькі масові акції. Це використовується і може використовуватися як елемент гібридної війни. Вчора в Києві була затримана група осіб, яка планувала масові заворушення в центрі Київської столиці. Кількість таких осіб планувалося зібрати до 5 тисяч, з яких до півтори тисячі мали складати так звані тітушки, які мали влаштувати бійки із правоохоронцями. Це планувалося наперед”, — розповів Монастирський.

За його словами, під час заворушень обов’язково мало бути насильство серед учасників цього мітингу, "мала пролитися кров".

“Причому була заготовлена спеціальна, у тому числі і бутафорська, кров, яка внаслідок цих провокувань конфліктів з правоохоронцями мала начебто пролитися серед активістів. Були заплановані та зібрані групи медиків, які мали в цей момент засвідчити травмування псевдоактивістів та показати це на всіх центральних каналах”, — сказав міністр.

Акції, за словами посадовця, планувалися також у Сумській, Чернігівській, Черкаській та Полтавській областях.

У коментарях додають, що з огляду на те, що російські ЗМІ постійно пишуть про можливий наступ на окуповані території і провокації з українського боку, то подібні акції просто обов'язкові.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення