Кривавий інцидент з художником у Києві: з'явилися несподівані версії

 Вести.UA

Стали відомі нові обставини смерті 65-річного українського художника, члена Національної спілки художників України Віктора Крижанівського (Солнцеслава), чиє тіло з ножовим пораненням живота було знайдено в Києві в одній із квартир на вулиці Малишка.

Джерело в поліції розповіло журналістам, що, за словами дружини, нічого не віщувало біди.

Вона зазначила, що чоловік як завжди пішов у свою майстерню, однак довго звідти не повертався. Дружина стала переживати за чоловіка і пішла подивитися, але, зайшовши в майстерню, побачила його в калюжі крові.

Видання зазначає з посиланням на два джерела, що, незважаючи на вік, Крижанівський побував у зоні АТО як волонтер.

На сайті "Родобожие" висловлюють припущення, що вбивство може бути ритуальним.

"Пішов зі світу Яви талановитий і відомий художник-слов’янист Віктор Крижанівський — Солнцеслав. Він писав картину "Стрибог", яка тепер залишилася незакінченою. Родичі і друзі впевнені в тому, що це — вбивство, причому, можливо, ритуальне. Вони сподіваються, що слідчі органи знайдуть винного", — йдеться в повідомленні.

Журналісти дізналися, що, за деякими даними, Крижанівський був соратником Рідновір'я (Рідна віра, Родовір'я, Родолюбіє, Родобожиє) — релігійного руху-реконструкції неоязичницького спрямування, який проголошує своєю метою відродження слов'янських дохристиянських обрядів і вірувань. Про це розповів на умовах анонімності один з послідовників цього руху.

"У цій вірі немає нічого спільного з вбивствами", — сказав він.

Художник Анатолій Гайдамака зазначає, що в середовищі художників про Крижанівського згадують як про м'яку і спокійну людину.

"Мене повідомлення про цю каламутну історію просто шокувало. Це як ніби не про цю людину. Не схоже, щоб він комусь заважав у житті. Це тихий приємний чоловік, який жив мистецтвом", - сказав він.

Нагадємо, медики констатували смерть художника в результаті ножового поранення. Попередньо правоохоронні органи кваліфікують цю подію за частиною 1 статті 115 КК (самогубство).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення