Кривий Ріг затопило після "прильотів" по гідротехнічним спорудам: людей масово евакуйовують (відео)

У Кривому Розі у двох районах евакуюють мешканців через підняття рівня води в р. Інгулець. Про це повідомив начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул у своєму Telegram-каналі.

"Русня вчинила ще один терористичний акт. 8-ма крилатими ракетами вдарила по дуже великій гідротехнічній споруді у Кривому Розі. Намагання змити просто водою частину нашого міста. Ми ситуацію контролюємо, триває ліквідація аварії, задіяні всі служби, всі на місцях. Але рівень води в річці Інгулець піднявся. Задля того, щоб відійти від зайвих ризиків я прошу мешканців деяких вулиць евакуюватися", - звернувся Вілкул до жителів Кривого Рогу.

Так, в Інгулецькому районі евакуювали людей з вулиць: Штерна, Гжацька, Склевата, Югоківська, Григорівська, Земнукова; у Центрально-Міському районі: вул. Лепицького, Іорданська, Бажанова, Грабовського, Машинобудівників, Черняховського, Дунайська, Ходича, Маріупольска, Сташкова, Зарічна, Першотравнева, Староярмракова, Плєханова, Маміна, Сібіряка, Ентузіастів.

У Центрально-Міському районі евакуювали людей з вулиць: вул. Лепицького, Іорданська, Бажанова, Грабовського, Машинобудівників, Черняховського, Дунайська, Ходича, Маріупольска, Сташкова, Зарічна, Першотравнева, Староярмаркова, Плєханова, Маміна-Сібіряка, Ентузіастів.

Уночі людей евакуювали комунальні автобуси. Людей доставили до шкіл та дитячих садків, де вони зможуть бути, поки триватиме ліквідація аварії. Вілкул попросив містян взяти з собою документи та цінні речі.

"Ситуація контрольована, ми розуміємо що робити. Ми сильні, ми впораємося, але краще себе все ж таки вберегти", - підкреслив Вілкул.

У Кривому Розі усю ніч приборкували воду, яка розлилася після ракетної атаки по гідротехнічним спорудам міста. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

"За уточненими даними, били росіяни ракетами "Кинджал" та "Іскандер". Через атаку рівень води на різних ділянках річки Інгулець піднявся від 1 до майже 2 метрів. На цю хвилину його вдалося знизити на 13 сантиметрів і він й далі падає. Рятувальники та аварійні служби продовжують роботу. Підтоплені 112 приватних будинків та подвір’їв. Люди евакуйовані. Через ракетний удар пошкоджені кілька водоводів. У Софіївський громаді без води майже 5 000 людей. Відновлювальні роботи тривають", - розповів Резніченко.

Нагадаємо, 14 вересня після 17:00 російські військові завдали ракетного удару по Кривому Рогу. За даними голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка, ворог поцілив по об’єктах критичної та транспортної інфраструктури міста, серйозні пошкодження зазнали гідротехнічні споруди. Кілька районів Кривого Рогу лишилися без води.

За деякий час начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул повідомив, що відновлено подачу води для населення. Але разом із тим попередив, якщо вода ще не дійшла у домівку, то дійде найближчим часом.

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив, що на місці удару по гідротехнічних спорудах в Кривому Розі спостерігається витік води об'ємом 100 кубометрів на секунду.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що ракетні удари по гідротехнічних спорудах - спроба затопити Кривий Ріг.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення