Куба відправила військових на допомогу РФ - The Washington Times

 Washington Times

Куба відправила своїх військових фахівців на допомогу військовим сирійського лідера Башара Асада. Про це пише американська газета The Washington Times з посиланням на Інститут кубинських і кубинсько-американських досліджень університету Майамі.

"Гавана відправила посадових осіб міністерства оборони для експлуатації російських танків, які Москва надає сирійським військовим", - повідомляє газета.

Крім того повідомляється, що міністр оборони Куби Леопольдо Сінтра Фріас в ході недавніх відвідин Сирії провів зустріч з Асадом і обговорив з ним військове співробітництво між двома країнами.

Газета зазначає, що будь-яка допомога сирійському лідерові з боку Куби посприяє охолодження відносин між островом і Сполученими Штатами.

Дипломатичні відносини між Кубою і США були припинені в 1961 році, після чого острів довгі роки перебував у зоні впливу СРСР. Символом потепління відносин між двома країнами стало відновлення роботи американського посольства в Гавані 14 серпня 2015 року, на відкриття якого приїхав держсекретар США Джон Керрі. Через місяць Вашингтон пом'якшив санкції щодо Куби, які набрали чинності 21 вересня.РФ розпочала військову кампанію в Сирії 30 вересня 2015 року на прохання Асада. На підтримку дій Росії також виступив Іран.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення