Куди пішли гроші, зібрані на "Лікарню майбутнього"

 Вести.UA

Куди пішли гроші, які Катерина Ющенко зібрала на будівництво дитячої «Лікарні майбутнього», зацікавилися правоохоронці і порушили справу. Ті, хто віддавав мільйони на порятунок дитячих життів, кажуть: вже ні на що не сподіваються.

Приватна лікарня майбутнього

Про те, що відносно її благодійного фонду відкрито справу, Катерина Ющенко повідомила сама. Але не уточнила, хто фонд веде. Ще в лютому херсонська організація «Громадська безпека та розвиток» написала звернення до СБУ, ГПУ, НАБУ і МВС з пропозицією перевірити діяльність фонду.

«СБУ надіслала відповідь, що не бачить складу злочину. Очевидно, інші органи вважають по-іншому. У пресі багато писали, що гроші фонду витрачено не за призначенням, що Ющенко відкрила на них приватну клініку у Львові», — повідомив керівник організації Олександр Гуляєв.

У фонді Ющенка кажуть, що запустили у Львові приватну клініку. За словами одного з членів правління Олександра Максимчука, на запуск клініки витратили 60 млн грн, що залишилися на рахунках «Лікарні майбутнього», решта нібито пішла в Інститут раку та обладнання для виходжування немовлят в Інститут педіатрії, акушерства і гінекології. Залишок з'їли інфляція, обслуговування фонду та проект лікарні.

Клініка у Львові позиціонує себе як благодійна організація. Тут безкоштовно обстежують дітей, батьки яких загинули в АТО. У центрі стверджують, що в цьому році було нібито 380 таких пацієнтів. Для решти обстеження та консультації лікарів платні. Наприклад, зробити МРТ, як сказали нам в центрі, буде коштувати 3 тис. грн (у Києві в приватних клініках — від 600-700 грн). Є послуги пластичного хірурга, ціни договірні.

Спонсори чекають пояснень

Всього Катерина Ющенко планувала зібрати 262 млн грн. Їй вже не раз дорікали в тому, що передані на благодійність гроші перетворилися на пожертву особисто подружжю Ющенко. Але кримінальних справ ще не відкривали.

«Раніше була чітка вказівка: не чіпати. А зараз почали копати. З запізненням, і не ясно, наскільки серйозно. Але скількох людей обдурили, які добровільно, а хтось і примусово відсилали перекази в сотні тисяч», — розповідає наш співрозмовник.

Ті, хто жертвував кошти на будівництво лікарні, чекають чіткого пояснення — куди пішли гроші.

«Слідство нічого не дасть. Всі гроші — це добровільні приватні пожертвування. При цьому Віктор Ющенко ніколи за грошима не звертався. Катерина сама їздила по містах і збирала. Але якщо ти збираєш у фонд, то повинен чітко пояснити долю цього фонду. Всім би хотілося почути думку Катерини, а не думка слідчого», — сказав один з донорів Борис Колесніков.

За матеріалами Весті.UA

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення