Куля у серце учня з вини вчителя: сплили нові подробиці вбивства з гвинтівки 14-річного хлопця у школі (відео)

У Надвірній Івано-Франківської області затримали вчителя, на уроці якого застрелили 14-річного школяра. Слідчі розпочали два кримінальних провадження. Про це повідомляють видання Курс та GALKA.IF.UA.

У свої 60 років вчитель вже переніс кілька інфарктів і операцію на серці, і зараз знову у лікарні, інформує ТСН.

Як відомо, 22 листопада в Пнівському ліцеї від пострілу з пневматичної гвинтівки у груди загинув 14-річний школяр. Інформація про подію надійшла на лінію "102" близько 15:30.

На Facebook-сторінці Пасічнянської територіальної громади представники місцевої влади підтвердили смерть підлітка. Загинув 14-річний Тарас Скрипченко (30.04.2009 р.н.), який навчався у 9 класі місцевого ліцею.

Слідчі встановили, що в ліцеї згідно з розкладом проводилось гурткове заняття зі стрільби із пневматичної гвинтівки. Проте стрільби відбувались в коридорі загального користування, що є порушенням.

Під час заняття учень 9 класу, 15-річний підліток, при перезаряджанні гвинтівки з необережності здійснив постріл в іншого учня. Куля калібру 4,5 мм поцілила в грудну клітку. Поранений 14-літній хлопець помер до приїзду "швидкої".

Першу домедичну допомогу пораненому учню надавав директор ліцею, а потім працівники місцевої амбулаторії. Дитина не подавала ознак життя. Лікарі констатували смерть.

При попередньому огляді у дитини була маленька ранка біля серця.

На момент стрілянини вчитель був присутній в коридорі. Наразі його затримали, за місцем проживання вилучили пневматичну гвинтівку.

Правоохоронці відкрили два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 119 (Вбивство через необережність), а також ч. 2 ст. 137 (Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, що спричинили смерть неповнолітнього) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

У громаді оголошено триденну жалобу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення