Купа нестиковок: в Донецьку спростували фейк бойовиків ДНР про "звірства" українських силовиків

 Апостроф

Бойовики так званої ДНР придумали чергову "страшилку" для мирного населення про те, що бійці Служби безпеки України за допомогою мобільних телефонів цивільних "мінують" будівлі на окупованій території.

Однак, джерела в Донецьку спростували подібні заяви.

Відзначається, що в "МДБ ДНР" стверджують, що співробітники СБУ на блокпостах на лінії розмежування перевіряють телефони людей, які прямують на підконтрольну уряду територію України.

Якщо в гаджеті встановлена сім-карта підконтрольного бойовикам ДНР оператора "Фенікс", то силовики нібито набирають з мобільного телефону "правоохоронні органи" угруповання і заявляють про "мінування" об'єктів інфраструктури, якщо їм не дають хабар.

Варто зауважити, що жителі окупованого Донецька знаходять в цій історії ряд нестиковок.

"По-перше, скільки разів я їздила з Донецька до Харкова, на українських блокпостах у мене жодного разу ніхто не перевірив телефон. Телефони перевіряли на блокпостах ДНР, дивилися повідомлення, фотографії, список дзвінків. Але це було минулого року. Зараз вже їх ніхто не дивиться, навіть на постах ДНР", - розповіла донеччанка Ірина.

"Але навіть якби українські прикордонники й перевіряли мобільні і раптом знайшли б у телефоні сім-карту "Фенікса", то за великого бажання з цього номера вони б нікуди не додзвонилися. Не смішіть мене, "Фенікс" то і в Донецьку ловить мережу через раз, а на території [вільної] України сигналу немає взагалі, куди з нього телефонувати?", - додала вона.

Нагадаємо, напередодні Чемпіонату світу з футболу бойовики почали активно лякати мирних жителів Донбасу прогнозами широкомасштабного наступу ЗСУ.

Також в рядах бойовиків були впевнені, що українська армія буде підкорятися командуванню НАТО і піде на використання хімічної зброї.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення