Курдське ополчення звільнило від бойовиків ІДІЛ будівлю адміністрації в Синджарі

 ТАСС

Бійці курдських воєнізованих формувань "пешмерга" звільнили в четвер від бойовиків терористичного угрупування "Ісламська держава" будівлю адміністрації міста Синджар в Іраку. Про це повідомляє іракський телеканал Аль Сумар

Раніше курди взяли під контроль ділянку траси на захід від Синджара, що з'єднує Сирію та Ірак, яку ісламісти використовували для перекидання зброї. За даними ЗМІ, з моменту початку операції по звільненню Синджара, "пешмерга" відтіснили ІДІЛ з п'яти прилеглих сіл.

Разом з тим курдські бійці продовжують звільняти всі нові квартали в населеному пункті за артилерійської підтримки. Операції передувала масована артпідготовка ВВС міжнародної коаліції на чолі з США.

Чисельність курдських сил налічує 7 тис. бійців.

Про плани з повернення контролю над містом курди заявляли ще на початку листопада. Як зазначав генерал-майор 12-ї бригади "Ізз пешмерга" Ед-Дін Сааду, "бійці чекали сигнал для штурму Синджара". Одним з першочергових завдань курдського ополчення - оточити місто, "перерізати шляхи постачання ІДІЛ, а також створити буферну зону для захисту Синджара від ударів артилерії".

Бойовики ІДІЛ утримують Синджар на захід від Мосула з серпня 2014 року. За цей час місто покинули близько 400 тис. чоловік, багато з яких влаштувалися в провінції Дахук. Також гонінням і насильства зазнали тисячі курдов- єзидів. Бойовики вбили сотні чоловіків з общини курдів-єзидів, сотні жінок і дівчаток продані в рабство.

Угруповання ІДІЛ почало активні наступальні дії на півночі Іраку на початку літа минулого року. Столиця північній провінції Найнава - Мосул, населення якого перевищує 500 000 чоловік - був захоплений екстремістами практично без бою в червні 2014 року. В даний час збройні формування ІДІЛ контролюють до третини іракській території.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення