Латвія знову помітила російські кораблі біля своїх кордонів

 Lenta.ru

У границь Латвії помічені кораблі Військово-морського флоту (ВМФ) Росії, повідомляється у Twitter Національних збройних сил (НВС) країни.

«Латвійські збройні сили 5 листопада в економічній зоні Латвії, в 15,5 морських милях від територіальних вод засікли буксир "Віктор Конецкий", що тягне корвет класу "Тарантул" (ракетний катер типу «Блискавка»)», - йдеться в мікроблозі.

До цього повідомлення про активність російського ВМФ біля кордонів Латвії надходили 6 вересня - тоді Латвія заявила, що у її терводах помічений фрегат «Адмірал Горшков».

17 серпня літаки Балтійського повітряного патруля піднялися на супровід російського літака радіоелектронної розвідки Іл-20, який пройшов поряд з кордоном Латвії.

А 16 серпня в 18 морських милях від територіальних вод республіки було виявлено російське рятувальне судно «Ігор Бєлоусов».

15 серпня були помічені дві групи повітряних цілей: в одну входили транспортні літаки Ан-12 і Ан-26, в іншу - бомбардувальник Су-24 і ще три Ан-26.

У період з 16 по 17 червня біля кордонів Латвії були виявлені дев'ять літаків, два кораблі і підводний човен.

У 2014 році, за даними Національних Збройних Сил Латвії, Російська військова техніка наближалася до кордонів близько 250 разів.

Балтійський повітряний патруль - створена навесні 2004 року система чергування ВПС країн НАТО над територією Прибалтики. Через відсутність у Естонії, Латвії та Литви придатних до несення подібної служби бойових літаків прикриття повітряних рубежів цих країн здійснюють чергові винищувачі країн НАТО, що направляються туди на ротаційній основі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення