Латвію буде захищати бойова група НАТО на чолі з Канадою

 Mignews

Незабаром в Латвії буде розміщена бойова група канадських військовослужбовців зі значною військовою технікою в рамках стратегії стримування Росії, заявив в п'ятницю прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Як повідомили в Міністерстві оборони Латвії, Канада візьме на себе керівництво латвійської групою (батальйоном) і стане однією з чотирьох країн, з розширеною військовою присутністю НАТО у Східній Європі.

Канада також підтвердила свою готовність забезпечити шість винищувачів "CF-18" для патрулювання повітряного простору Балтії.

До складу постійної тактичної групи НАТО увійде фрегат канадського флоту.

У заяві для преси Міністерство оборони Латвії повідомляє, що, згідно із заявою Трюдо, Канада буде керівною державою багатонаціональної бойової групи НАТО. Міністр оборони Раймонд Бегрманис заявив, що задоволений цим рішенням.

Міністр підкреслив, що рішення саміту НАТО не скасовують обов'язки Латвії дбати про свою безпеку.

"Навпаки, ми самі повинні продовжувати розпочату роботу над збільшенням оборонного бюджету та вдосконалити свої можливості як приймаючої сторони, розвивати інфраструктуру, в тому числі інфраструктуру військових навчань, щоб приймати союзників", - заявив Бергманис.

Стратегічне рішення про розміщення чотирьох бойових груп на сході НАТО було прийнято 14 червня в Брюсселі на зустрічі міністрів оборони альянсу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення